top of page
DSC01254.jpg

 

REGENSEN – studieliv gennem 400 år

- udstilling i Rundetaarn

april - juni 2023

Christian IV’s kollegium Regensen fylder 400 år og fejres med en jubilæumsudstilling i Rundetaarn 22. april – 11. juni. Besøg Bibliotekssalen og udforsk de mange fortællinger, der gemmer sig i fire århundreders studenterhistorie.

Regensen blev bygget i 1623, og lige siden har der boet studerende bag de røde mure over for Rundetaarn. Udstillingen fortæller regensianernes spektakulære historier, der spejler 400 års forandringer i hovedstaden, på Københavns Universitet og i studielivet generelt.

Lad dig opsluge af Regensens lyde under det gamle Lindetræ og sæt dig ved de studerendes skriveborde, hvor du kan udforske spændende genstande fra Regensens gemmer, blive klogere på hvad klokkeren laver, og hvorfor kollegiet har en ligbærer. Gennem lydfortællinger, tableauer og installationer iscenesætter udstillingen Regensens udvikling fra en streng opdragelsesanstalt til i dag, hvor et stærkt socialt fællesskab præger kollegielivet.

Livet på Regensen har forandret sig markant efterhånden som de latinske øvelser og kogekonerne rykkede ud, og de kvindelige studerende flyttede ind. Gennem 400 år har regensianerne kæmpet for kollegiets overlevelse under altødelæggende brande, dårlig økonomi og trusler om nedrivning. De har også med tiden udviklet en særlig identitet, der fortsat præger kollegiet i dag.

Fortællingen om Regensen er også en historie om Rundetaarn: Her har de studerende kigget på stjerner fra Observatoriet, bladret i bøgerne i Bibliotekssalen og siddet bænket til gudstjenester i studenterkirken Trinitatis.

 

Udstillingen er produceret af kunstnerkollektivet Vontrapp og historiker Louise Depner og præsenteres i samarbejde med Rundetaarn.

Projektleder og udstillingsarkitekt: Ina Hjorth Jacobsen

Komponist og lyddesigner: Sandra Boss

Dramaturg: Astrid Hansen Holm

Manusskript, dramaturgi, instruktion lydfortællinger: Sandra Boss, Astrid Hansen Holm, Louise Kjærgaard Depner

SAMARBEJDSPARTNERE

Kurator og historiker: Louise Kjærgaard Depner

Regensen: Stuart Ward

Udstillingsassistent: Ursula Raasted

Grafisk design: Omløb
Lys og lyd: Taintec
Film: Karakter Film

Byggeri: Værk Aps
 

Regensens 400 års jubilæum er støttet af:

A.P. Møller Fonden
Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

bottom of page