top of page

DATTERSELSKABET er et tværæstetisk kunstnerfællesskab med afsæt i musik, billedkunst, design og scenekunst.

 

DATTERSELSKABET har eksisteret siden 2010 (tidligere under navnet Vontrapp) og består af dramaturg og instruktør Astrid Hansen Holm, billedkunstner Katrine Würtz Hansen, arkitekt Ina Hjorth og komponist Sandra Boss.

DATTERSELSKABET skaber alt fra unikke kunstneriske installationer og events, udstillingsdesign, musikdramatiske værker, skulpturer, lydkunst, performances og meget mere. I Datterselskabet arbejder vi sammen på tværs af vores kunstneriske baggrunde, nogle gange i store fællesværker, andre gange i mindre grupper. 

DATTERSELSKABET udfører også bestillingsopgaver til institutioner og festivaler. Gruppen har stor erfaring med at skabe værker til museer, som giver muligheden for en anderledes museumsoplevelse, hvor fokus er på den sanselige og æstetiske oplevelse. 

DATTERSELSKABETs projekter og værker varierer i både form og indhold, men altid med samme udgangspunkt: Stedet og modtageren. Dette vil sige, at vi ofte arbejder stedsspecifikt og at beskuerens fysiske og sanselige tilstedeværelse er omdrejningspunkt for iscenesættelsen.

VI ER

 

Astrid Hansen Holm (1983-) er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet og Universität Wien. Astrid arbejder som iscenesætter, instruktør og dramaturg med særligt fokus på musikalske fortællinger og iscenesættelser. Udover sit virke i Datterselskabet, er Astrid freelance- dramaturg, librettist og iscenesætter. Hun har blandt andet arbejdet med Convoi Exceptionelle, Ruby Gamache og Opera Nord. I 2022 modtog Astrid en Reumert-nominering for forestillingen TYK. 

 

Sandra Boss (1984-) er uddannet komponist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Ph.D. i lydkunst fra Aarhus Universitet. Sandra skaber værker, der bevæger sig mellem klassisk musik, elektronisk musik og lydinstallationer. Modtager af Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Talentpris, 2017 og af Statens Kunstfonds Treårige Arbejdslegat, 2022. Se mere på sandraboss.dk  

 

Ina Hjorth Jacobsen (1983-) er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Akademi og arbejder i et spændingsfelt mellem arkitektur og kunst, hvor hun afsøger grundlæggende arkitektoniske spørgsmål om stedet og rummets fysiske fremtræden og fortælling. Sideløbende med Datterselskabet har hun blandt andet arbejdet på tegnestuerne Rural Agency og Erik Brandt Dam Arkitekter. 

 

Katrine Würtz (1985-) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Modtager af Charlottenborg legatet 2013. Katrine har arbejdet med maleri i

samspil med forskellige medier og materialer, der skaber et installatorisk afsæt. I dag arbejder Katrine også som keramiker under navnet WAS keramik. Se mere på was-keramik.com​

bottom of page